Tropea

Tropea is gelegen aan een van de mooiste kusten, geen wonder dat deze kust heet “La Costa degli Dei”, de kust van de Goden. Velen beschouwen als sieraad Tropea Calabrië, de meest pittoreske van de steden. Tropea trekt uit een zeldzame truc door het beheer van zowel ongerepte en trendy, en werd een van de meest gewilde plaatsen in Calabrië

Tropea vanaf het appartement gezien

De stad dateert uit de 17e eeuw is neergestreken op een natuurlijke rotsformatie klif 50 meter boven de zeespiegel, met uitzicht op de turquoise wateren. De oude stad is de architectonische en historische centrum van deze regio met indrukwekkende kerken, landhuizen, herenhuizen en de kerk van Santa Maria dell’Isola gebouwd op een vooruitstekende rots van land naar zee. Wandelend langs de smalle straatjes en pleinen vindt u typisch Italiaanse pizzeria’s, kleine restaurants, terrasjes en winkels. Bij schemering genieten van de sfeer in een van de cafes in het centrale plein – de belangrijkste avond verzamelen tijdens vakantie in Tropea.

Eenm van de vele authentieke smalle straatjes

De meeste mensen die hier komen zijn aangetrokken als een magneet naar het strand met haar glinsterende zee, witte stranden en een spectaculair uitzicht op de Eolische eilanden. Het is een inspirerende plek om uw tan poetsen en werd door de Sunday Times als de top strandvakantie bestemming voorsprong van meer bekende locaties in Ibiza, Frankrijk en Sardinië.

Het strand en de nabijgelegen jachthaven gastheren veel pizzeria’s en visrestaurants, verhuur boten, georganiseerde boottochten en een duikschool. In het hoogseizoen, Tropea lijkt een festival hebben elke week, en viert alles van Blues en Jazz tot de lokaal geteelde rode uien! Zoals in alle Italië, muziek, kunst en eten een prominente rol in Tropean leven en de concerten en restaurants zijn voor iedereen te genieten.

Terrazzo is gelegen op de heuvel in het dorpje Parghelia, die grenst aan Tropea. Beroemd om zijn vissen, Paraghelia heeft zijn eigen mooie strand en dorp sfeer met restaurants, bars, winkeltjes, een kleine supermarkt, postkantoor en bank. Er is een kust-trein die stopt op Parghelia en brengt u naar andere resorts. In de zomer zijn er veerboten naar Sicilië en de Eolische eilanden – met inbegrip van Stromboli.